Saturday, 14 November 2009

.: FaEdaH bErjOgiNg :.

.: SenaNgNye daLam haTi :.
kaLu beRsuaMi dUA !!
waHkaKa.. maNe maZhab aNa tiBai daAa
oK juSt jOke. jGn amiK siUS. muKa koWaNg xpaYah La keTat
tErkeJut mCm La kiTE leH paSaNg bnYak
kiTe boLe seBenaRnye.. boLe poLigaMi?
waK Lu !! ( lama giler xguNa ayat nie )
kiTe jusT boLe paSang niaT. paSaNg niaT nk poLigaMi??
waK Lu Li La !! peSaL piKiraN koWaNg ni GaTai snGt?
paSaNg niaT tUk sUaMi xpoLiGami kaN kiTe
taPi kaLu dH taKdiR kowaNg keNa poLigaMi
teRimA jeLah Kan.. uPpSs!!
ni La diYe aiN NabiLa ! muKadimaH xpEnaH nk bErmaNfaAt !
bnYk meRepeK daRy KeRepeK
aNgkaT kaKi caRi idEa jaP (maKa kaKi pOn anGkaT)
oKeY wOkeY owaiT oH yEi !!
koWaNg maSuk bLog ni Nk baCe aiN meRepeK kaN?
kowaNg staNdbY keRepeK kentaNg x? kePek peDas?
aikk.. kOwaNg ni buKan kaKi maKan ke?
aPe La taKut snGt nk maKan bnYk.
kOwaNg maKn bnyaK mnE pOn kowaNg buaNg jugKkN ?
eRk ! saPe yG xmeMbuaNg tu aiN syOrkaN peRgi faRmaSi beLi ubAT seMbeLit paS tu maKan ikUt tyMe jaNgAn kowaNg tErbeLit pLak aTAs kaTiL
raMai yg kaTe raMai yg piKir
joGg boLe me-KURUS kaN baDaN (ayAt bm Yg faSih)
btuL mMg btuL taPi aDe sBb laEn juGAk naPe kowaNg joGg
amiK peN keRtaS saLin !!
mNgiKut in4matiOn tmBahaN aiN:
buKu bErjuDuL tOm yaM seAfoOd eDisi 1.5 keLuaRan taHun 2012
( peH ciTe 2012 kowaNg dh tGok bLom?? cEh.. aiN xtgok aGy beB!! geRam gaK ni biLe dGr kawaN2 dH tgOk !! wei tLg La amiK ain kaT kuiS bawaK tGok waYang ! siUs beB xtaHan doHh. nmPk cM besT tP mMg besT.. haa?? dh Lari taJuk !! oKey saMbUnG.....)
bErjoGg ataS aLasaN kuRus sbNrnyE mMg xmaSuk aKal. sBb utaMa nya jOgG adaLah meNayaNg kaSut sPort kiTe yG maHaL2 haRganya jEnaMa yG poPuLar eVeN beLi kaT PeTaLinG stReEt daN meraSa baNgGa biLe beRjaLan tP raSe maLu biLe tErpiJak naJis2 (uWweeeK !!) sBb iNi diTeriMa
mNGikUt in4matiOn tambhaN aiN ke-2 :
mEruJuk buKu cOmMerciaL Law ediSi 360 taHun kLuaRan aLaf 21
jOgG boLe meNinGgiKan keTinGgiaN kiTe yG seMeMaNgnyE haKikaTnyE rEaLitiNya eRkK rEndaH aTau xcuKup tiNgGi aTau dLm baHasa maLu nyE keTinGgiaN maLu nk naiK daN daLam baHasa kasaRnya PENDEK BEB!! peNuliS bLog iNi teRaSa haTy dGn pnggUnaAn kaTa2 diaTas.. sTOP !!
mNGikUt in4matiOn tambhaN aiN ke-3 :
RuJukaN kaMus dEwan baHasA puStaKa ediSi ke-4
xSemestiNya bErjOgG tuK kesiHaTan baDan, taPi biLe beRjoGg sbenaRnyE kiTe saJe nk taYang baJu yG caNteK keLuaRan ediSi tErhaD nK shOw kaT kwaN2 kiTe aDe bJu LengaN paNjaNg ( eRrkk.peRLu kew??) maLah dGn iTu nK bgThu seMua peLuSuk owaNg yG beRjoG baJu kiTe di bEri pkWe/mKwe seMpeNa haRy jaDi yG seMemaNgnye dH jaDi baHan sO mMg taHap gaBan koWanG berLagaK kaN ! aiN?? soRy xpErLu mCm tU. aHaks!!
mNGikUt in4matiOn tambhaN aiN ke-4 :
bErpaNdukaN buKu peNdiDikaN jaSmaNi keSihaTan seK rEndaH
niaT sebenaR kiTe bErjoGg sBb dH LaMa nk meRasa duDuK atAs jaLan taR diSebaBkaN jugaK jeLes tGok keNderaAn keRetA mOtoR asyiK meRasa pErmuKaAn aTAs taR sedanGkaN kiTe mMg keMaruK nk meraSa beTapa keSatnYe jaLan TAr sO biLe dh meRasA mcM ne duDuk ataS jaLan taR muLa la kiTe meRaSa mnyEsaL sBb aDe niaT daN peRasaAn yG peLik !!
maKa dgN iTu taMat La ediSi meRepeK jogG aiN kaLi niE
sgaLa in4maTioN ni boLe diGunaKan dLm eXam
gEreNti kowaNg keNa.. mmG keNa gELAk Nnty
kEsimPuLaNnye eNtRy niE adaLah
saJe nk bGthU kowaNg aiN jOgG ptG smLm
dGn baNgGa nyE meLaKukaN aktViTi seHat kaT KUIS
saPe yG mnyErtai peRaTuaN jOgG smLm??
kOwaNg nk tHu eK
niE muKa waNted ciKit .: haHahAHa :.
maHaL bEb muKa dePan Tuh
huDUs suNgGuh haHaHa
LuRvE Lap Lip LAp kowaNg !!
nNty jOgG aGy eK
kOwaNg je Lari aiN duDuk mCm juRuLatiH
FULLSTOPP!!

2 comments:

kak syasyams said...

waaaah! sangat sehat ye pergi berjogging! hehehe aien, kak syam terrrrpaksa delete ur previous comment on my blog.. me&him are being low profile lah..not everyone knows about him hee sorry tau! & yes. he's living in malaysia (:

haha said...

owh jog ptg eik
org pg td jog ngn mbe
klo xleh lh trserembong haha
otk sihat bdn cergas=)
mjulah jog untk ngara..