Tuesday, 17 August 2010

Hari ke-6 & 7 Ramadhan aL-mubarak .

Subhanallah.. gambar akhwat dan ikhwan ni nampak comel kan? tetapi dalam islam hubungan di antara Lelaki dan Perempuan berdosa tanpa ada ikatan yang sah. Ain ketahui tentang hal ini. Insyaallah akan ain jaga batas itu. kite semua impikan Hubungan yang halal dalam islam. tak salah kalau kite mula merancang tentang masa depan sendiri ehem3 ain tak plan pape lagi :) ain percaya masing-masing dah ada pilihan hati sendiri :p Ain doakan u'll berbahagia. Tapi dalam kite bermesra dan berhubungan, perlu kite titikberatkan Batasan pergaulan antara Lelaki dan Perempuan. Cop!! bukan maksud Ain menggalakkan hubungan 'COUPLE", cuma masing-masing pun dah besar kan. untuk apa lagi ditegur dinasihatkan mana yang Baik dan Buruk. Kite tahu sendiri hukum COUPLE ni baik atau tak baik atau perlu hindarkan tepuk dada tanya nak makan apa Ain pun sekarang ada berkawan dan mengenali, cuma tiada ikatan pape just masing-masing anggap kawan dan teman. Soal jodoh itu semua ditentukan oleh-NYA. yang penting sekarang kite buat pilihan yang tepat dan terbaik. dan serahkan urusan tersebut kepada Allah S.W.T. Insyaallah...

3 comments:

TiNtA SrIkAnDi sTyLo said...

suker ain post tentang crita ni...btul ape yang ain tulis..:)
kita nak yang terbaik untuk kita, kita perlulah jadi yang terbaik ...segala atas ketentuanNya..salu la nak ikut post ain..interesting...hehe

black_mel said...

sama jgk..x plan ape2 lagi...;)

Abi Sabila said...

luruskan niat, maksimalkan ikhtiar, lengkapi doa dan seharkan segalanya pada Allah