Tuesday, 19 October 2010

. Tips Elak Kerja Bertangguh .

" Arghhh banyak giler assignment nie! "
" Rilex la gurl, banyak mase lagi "
" Pehh mulut tak de insurans! kau senang cakap "
" Ape nak Kalut. ade mase 2 bulan beb! "
" 2 bulan tu pejam celik je dah nak Submit tau "
" Alaa, macam tak biasa last minute "
" aku tak nak jadi macam dulu wei "
" Ehh apesal dengan dahulu-kala tu? "
" Aik, tak ingat kite kelam kabut buat last minute "
" sampai tak terurus segalanya kan. hehehe! "
" TAHU TAK PE! "
suke sangat buat kerja last minute kan!! hasil nye pun memuaskan ke? Jangan amalkan kerja bertangguh, nanti takut dah sampai masanye untuk Submit, kite sendiri yang kelam-kabut. Bukan rugi pun nak siapkan kerja awal dari mase yang ditetapkan. betul tak? Untung nya orang yang buat kerja pantas dan cermat, hasil kerja mesti memuaskan. Dan kite ade masa nak perbaiki hasil kerja kite kepada yang lebih baik. So, elakkan berlakunya kerja TERTANGGUH!! jangan menyesal di kemudian hari tau. Steady Blogger!
Untuk mengelakkan dari bertimbun Assignment yang diberi, korang catatkan Dateline untuk setiap assignment dalam Buku Nota. Korang boleh start menyiapkan Assignment yang akan dihantar lebih awal. Dalam tak sedar, korang dah pun pandai dalam pembahagian tugasan. Betul tak? Amalkan kerja yang pantas dan sempurna agar korang senang di kemudian hari. menarikkan? Tunggu ape lagi, cepat siapkan Assignment tu!!
Gosip: Aien pun dah serik buat kerja last minute. Tak tenteram woo!

6 comments:

jeBateja said...

Masalah dan kerja hari ini...selesaikan hari ini....

esuk lusa....masalah dan kerja baru akan menjengah....ahakz

black_mel said...

masalahnya..dah buat mcm tu..tp buku nota kecik tu slalu ilang..cmner?huhu..

lan_ax said...

cari 1 white board letak dalam bilik tdo.. pastu catat note kt situ..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

missct_bella said...

saya salah seorang "penangguh keje" tegar....hehehee

nur.sa said...

kalau ada organizer lagi mudah, every day refer kat situ.. tapi cara konservatif, leh buat note kot

Cik Aien said...

black mel, ade plak mcm tu mslhnye? hurm.. guna not bertmpal je kat dinding :)

jgn risau bella, ain pun kdg2 "penangguh kerja" yg berjaya :) hehe

nur.sa, lan and jebat eja .. ain pun lagi prefer wat note je.. tp kdg2 pun xikut sngt :p