Sunday, 9 January 2011

. Mari Bersedih Bersama .

Tak semua masalah boleh dikongsi dalam belog, ryte? Sesetengah blogger bila ade masalah mesti diluahkan dalam belog sendiri. Maybe korang akan rase lebih better selepas tu. Daripada korang simpan perasaan, memendam rase, OR sakit hati sorang-sorang, maybe dengan cara ini korang rase sedikit lega dengan tekanan tu.
Aien try untuk lakukan sebijik macam korang buat. Ade masalah, try nak hilangkan tekanan tu dengan hambur kate-kate di post entry. Tapi, tak terluah perasaan tu. Ni pun tiap hari asyik termenung, hilang senyuman. Perlu ke aien Hipokrit dengan menunjukkan diri tiada masalah TAPI dalam hati gundah-gulana. Aiyook! Sesi meluahkan perasaan ke ni?

8 comments:

forever love said...

blog boleh ceriakan kita balik..lagi bw

a e i o u said...

kadang-kadang, kita perlu luahkan apa yang kita rasa. tak semestinya sedih je. gembira pun kena jugak. takde lah terlalu banyak kita pendam.

d_tieah said...

Aku selalu terfikir nak luah kat blog, tapi kemudian aku terpaksa batalkan niat itu..
U know y?
Sebab aku tak nak org terdekat aku tau mslh aku..
Korang sbgai shbt blogger aku, aku hormat n aku suka nak share dgn korang dan sedikit sebyk, komen korang buat aku tersenyum..
Tapi selain dr blogger yg mmg kwn maya shja, ade jugak kwn2 d dunia realiti dan ahli keluarga yg terdekat tau pasal kwjudan blog aku..
Ntah mcm mn mereka tau..
Sbb tu aku rs xde privasi dh dlm blog aku..
Terpaksalah kdg2 pendam je sgla masalah ni..
Bila x tahan, aku sembur dalam penulisan tp cara berbeza iaitu puisi!!!
*Biar org x fhm ape aku rs, janji aku puas..

Cik Aien said...

@atiq- tgok belog boleh ceria, tp dlm hati la hehe

@aeiou- kalau sedih, mmg suh nk luahkan :) kalau gmbira, xluahkan pun dh nmpk dari wajah hehe

@tieah- Yupp.. kdg2 kalau luahkan ape yg sedih dan sakit dlm hati, takut org ingt kite xbhagia pulak. dh effect privacy sndri. ade cara lain x?

si ceri said...

kdg-kdg normal, bila ada masalah, reaksi muka macam2 perisa ada.

satu je nak tahan, walaupun tips basi, tp ubat ni plg kuat.

1.ltak tgn knn ke jantung [kiri] sambil selawat atau bca surah insyirah 3 kali, dan lepas tu, pesan kat jantung supaya "...segalanya akan menjadi baik..."
-ianya dlm satu filem motivasi, amat membantu!

2. menangis sambil mengingati Pencipta

3. cari mmber yg ceria dan melawakkan, sure ilang sikit sedih tu.

p/s: sharing is caring, semoga anda berjaya. =)

black_mel said...

bukan hipokrit ain...ada benda yg kita boleh luah kat blog dan ada benda yang tak boleh...

apa kata cuba cara lain macam luah kat member baik ker,luah kat emak ker..sekurang2nya bila dah luah kita rasa lapang sikit...

paling penting kalau rasa x boleh luah,lepas sembahyang,tadah tangan berdoa..insyaAllah ok..

Cik Aien said...

Thanks semua :)

@Black_mel- Insyaallah. everything will be fine. cuma kena amik mase hehe

@si ceri- thanks! sangat2 membantu cara awak tu. menarik :) Insyaallah akan dipraktikkan sellau

sekamar rindu said...

salam..

blog adalah mesdium yg kurang sesuai untuk meluahkan soal-soal yang terlalu peribadi..

kecuali blog di private dan hanya orng2 yg tertentu saja membacanya..

**follow ur blog...**367