Wednesday, 26 January 2011

. Sayang kawan-kawan .

Hari ni tak ade idea nak update belog.. Banyak cerite, tapi tak benda nak dikongsi.. Hurm, tinggal 1 minggu lagi nak Final Exam.. Bukan tu yang aien risaukan.. Tapi bila kenangkan, dah Tahun Akhir dalam Dip.Perbankan Islam.. Rase sayang nak tinggalkan batch ni.. Gilexxx, memang kenangan di IPT lain dari kenangan di Sekolah-sekolah..
Bezanye kami berkawan dan bertindak mengikut kematangan diri masing-masing.. Kalau ade masalah dengan rakan-rakan, memang lain carenya nak settlekan.. Bukan berutus surat atau text mesej.. Bukan jugak face to face.. Tapi selesaikan dengan perasaan ego ditambah dengan sikap mereka yang ikut perasaan.. Lastly, perkara tu settle dengan sendirinye walaupun tak ade perbincangan dilakukan.. Baik dengan sendirinye..
Ajaib kan, tapi berbaloi jugak sebab masing-masing akan belajar fikir secara matang, kesalahan sendiri direnungkan dan akhirnye kite akan tahu ape yang patut dilakukan. Iaitu mengaku kesalahan sendiri, memaafkan orang lain, dan berdamai :)

6 comments:

.::zaimah::. said...

kalo zaman budak2 dulu, ko jeling aku, aku jeling ko..haha

jeBateja said...

errr..kawan2 blog...tak sayang ke...ahakz

Cik Aien said...

@zaimah- hahaha! aien kalau mcm tu, lalu sebelh xpndang wahkaka!

Cik Aien said...

@jebateja- saaayaaaang sngt!

[z@ck] said...

lpas ni sambung dgree ke keja dulu beb?

Cik Aien said...

alahaai. tu dlm perancangan :) pendapt ko?