Tuesday, 8 February 2011

. Life Aien di campus .

Mr.Bobo always nak tahu perkembangan eden di Kolej.. makan minum, pelajaran dan termasuk juga perbelanjaan eden.. Well, dengan Elaun setiap bulan from MARA, aien gunakan untuk semua perbelanjaan dan bayaran berokband.. Termasuk jugak barang-barang keperluan.. Bukan senang tau nak manage money!
Bila Mr.Bobo dapat tahu aien kekangan wang poket, dia jadi takut and ngeri! Why? Takut bakal isteri awak kurus cekeding ek? Aien memang kurus dan tulang pun laa.. jangan risau, aien tak suke susahkan orang.. Elaun MARA always digunakan sebaik mungkin..
Just imagine sepanjang 3 tahun belajar kat sini, Elaun MARA je menampung aien tau.. Aien tak mintak family duit poket.. Dengan cara ni, mmg betul-betul aien perihatin keluar masuk duit setiap bulan! Kawan-kawan yang rapat dengan aien, mesti tahu HOW aien belanjakn dan guna duit poket sendiri.. Mane nak bersedekah pada berokband lagi, belanja 3 ninja's lagi, barang basah kering lagi.. Tapi Alhamdulillah, semuanya cukup! cuma kadang-kadang over bajet!

6 comments:

jeBateja said...

wahhhhh.....pandai manage duit erk...bagus2....nanti belanja den popia kat pasar malam yea

Cik Aien said...

@jebat- hahaha! Popiah je? sweet potato xnk ke?

cik elina said...

tolong ajar saya .
saya bab manage money ni mmg lingkuppp .

jeBateja said...

sweet patato tak maw....nak patato spring.....best ooooo

Cik Aien said...

@elina- Boleh :) yg pnting asingkan duit makan untuk sebulan.. kalau 4 minggu, sediakan RM250..

Then, if ade berokband, asingkan RM100.. lebih tu, RM50 simpn kat kwn, kot2 ade emergency ke kan..

hjung buln xcukp duit, leh tarik duti RM50 kt kawan :)

Cik Aien said...

@jebat- demand! hahaha.. kalu jumpa, tuntut tau!