Monday, 10 January 2011

. Tolong Ingatkan Aku .

Rakyat Malaysia memang ramai ade bakat jadi JURI dan PENGKRITIK. aien pun terfikir jugak, asal la program-program dekat Astro OR Tv3 tak nak pilih orang Malaysia je jadi JURI. Kalau Juri Tetap AF asyik muke Adlin je, Better bagi Job dekat rakyat malaysia ni. Payment pun murah kan, tak delah Demand sangat.
Tak pasal-pasal Ana raffali jadi mangsa. Ececeh, semalam kat AJL ade pengkritik tak? Awat hari ni bahang semacam je, si Ana raffali kena kritik tetiba. Semalam AJL ade artis tersingkir ke? Awat lah si Ana di keji macam dier pulak yang tersingkir.
Aiyaakk! Sudahlah, rezeki dier malam tadi kan. Korang sibuk nak komen itu ini, nak bangkang sane sini. Umpama membangkang Takdir dan Rezeki dier. Siapa yang bagi dier kejayaan ni? Lu pikirlah sendiri

7 comments:

puterinuur.yleo said...

Cik Ain,

Memang betul rezeki Ana Rafali menang malam semalam. Umum terpaksa menerima kemenangan dia sebab juri profesional yang pilih dia walau kemenangan itu tidak mendapat tempat dihati hampir 80% penonton di stadium sendiri semalam.

Kakput tak salah kan Ana, dia bukan minta dinobatkan untuk nak jadi pemenang, dah tu juri yang pilihkan, cuma Kakput selaku salah seorang yang berada didalam stadium itu semalam sekadar nak tolong ingatkan juri profesional bahawa masih ada ramai lagi lagu yang layak dinobatkan dengan Anugerah Juara Lagu.

To Ana Raffali: Tahniah, ini rezeki anda, terima dengan hati terbuka. Setiap rezeki akan datang dengan baik dan buruknya.

Bertabah!

::nuRuLaDHar:: said...

lorh..de jgk yg xpuas aty ye..haishh..dah rezeki anarafali..kan? kan? heheee

btw, folow kamu.. :)

uniecrazypink said...

salam..ha... tu la pasal..mmg ramai yg xjangka n xstuju ana menang, tp kita ni sape la yg blh buat kputusan,, dah rezeki dia... dgn usaha2 yg dah dia buat..mmg ptt dia dpt.. tp ramai yg xtill xpecaya n bntah dgn juri... tp kena trima jgk, kputusan dah dibuat...
to ana, congrtaes!

Cik Aien said...

Kena ingat jugak, AJL more focus pada lirik, maksud lagu, kekuatan lagu tu tersndri, dan siapa yang mencipta lirik tu. Dan mungkin AJL nk lagu yg baru, ade konsep tersndri dan rentak lagu untuk zaman mcm ni..

*for me, ana layak :) Ape2 pun, rezeki. hehehe

jeBateja said...

adoii lah....bg den biaq pi je dia menang....dah juri nak bg dia menang...

satu lagik...dari kita nak bercakaran pasal kes ni...baik kita sedar2 kan diri...apa kes kita ambil serius hal ni...hiburan yg keterlaluan...membahaya....satu lagik...kenapa org melayu jerk ambil serius hal2 mcm ni....ishhhh

[z@ck] said...

tak baik gila sapa yg buat fanpage ni..apa ingt dorang bagus sgt ke nak pertikai kputusan juri?

Cik Aien said...

@jebateja- den xamik serius sngt, cuma den minat je cara ana raffali. xseksi pun bgus! niat baik, nk tlg family. tu semua rezeki dier :)

@zack- depa mmg lagu tu, pantang sikit ade prtndingn mane2, msti depa nk jadik juri xbertauliah. xfhm den!